Ervaringen van deelnemers aan Soulcollage®


Kijk hier voor meer informatie over Soulcollage®

 

Ik ben meteen begonnen met scheuren in oude tijdschriften. Ik heb al jaren stapels tijdschriften liggen, wilde ze niet weg doen maar wist ook niet wat ik ermee moest. Nu weet ik het!
Wat ik zo geweldig vond aan de workshop was, dat ik het onvoorstelbaar vind wat er allemaal uit kan komen als je de kaart die je kiest gaat lezen. Het begint eigenlijk heel 'onschuldig' met gezellig knippen en plakken, maar daar schijnt zoveel meer achter schuil te gaan. Ik snap niet dat er zoveel uit kan komen. Dat vind ik zo bijzonder. En bij het maken van sommige kaarten wist ik dat ik die moest maken. Ik heb een kaart voor mijn oudste zoon gemaakt, die al een tijd niet goed in zijn vel zit. En ik heb 2 kaarten voor mijn man gemaakt.
- Yvonne

Na haar hartelijke ontvangst en korte uitleg over het soulcollagediagram hebben we een afbeelding uitgezocht die ons aansprak. Dat was voor mij best nog moeilijk kiezen. Ik had meerdere afbeeldingen die me aanspraken. Gelukkig mochten we na onze uitleg over de gekozen afbeelding doorgaan met het uitzoeken van meerdere plaatjes van mensen, dieren, natuur en achtergrond.
Wat een heerlijke manier om met je eigen ontwikkeling bezig te zijn door middel van knippen en plakken! Je hoofd uit schakelen en puur vanuit je intuïtie werken valt nog niet mee!
Terwijl ik zo bezig was met zoeken, knippen en plakken kwamen er als vanzelf allerlei gevoelens en emoties naar boven, van nieuwsgierigheid, weerstand, jaloezie tot bewondering.Tijdens de oefening met: “ ik ben degene die…….” kwamen er nog meer inzichten en emoties te voorschijn. Een mooi inzicht dat ik kreeg is dat je delen die je in anderen bewondert ook in jezelf hebt zitten. Je moet het alleen willen zien en meer ontwikkelen.Fijn dat we een “schrijver” hadden, zodat we onze verhalen thuis nog eens rustig binnen kunnen laten komen.
Lucy heeft onze verhalen met aandacht en respect begeleid en uitgediept.Het voelt voor mij als een zeer waardevolle middag. Ik heb zin om deze vorm van werken vaker toe te gaan passen.
-Julia

De verrassing van mijn soulcollage
‘Toeval bestaat niet’, dacht ik toen ik een nieuwsbrief van Lucy in mijn mailbox aantrof. De nieuwsbrief kondigde een workshop soulcollage aan, met als thema ‘geld’. Ik had vijf minuten daarvoor mijn jaarplan afgerond en ook daarbij weer mijn ingewikkelde relatie met het thema ‘geld’ ervaren.

Voor mij als woord- en vooral verhalenmens, is het niet altijd even gemakkelijk om een beeld te creëren. En toch was dat precies wat ik moest doen tijdens deze workshop. Ik besloot me er maar aan over te geven, zocht beelden die me aanspraken, knipte stiekem ook wat woorden uit en bedekte die vervolgens toch maar weer grotendeels met een plaatje. Het resultaat was een prachtige collagekaart, waarvan de grote kracht mij pas een dag later duidelijk werd. Mijn onbewuste had toen namelijk nog wat toe te voegen aan de antwoorden die ik de avond ervoor aan Lucy gaf, in onze gezamenlijke zoektocht naar het verhaal dat de kaart mij vertelde. De zonzijde was mij toen wel helder. De volgende dag bracht mijn onbewuste ook de schaduwzij ervan aan het licht.

De kracht van de soulcollage is dat je onbewuste de kans krijgt om jou een verhaal te vertellen. Het mooie daarbij is dat je onbewuste ook de tijd neemt om dat verhaal te vormen. Of misschien ook wel de tijd die nodig is om jou ernaar te laten luisteren.
- Marlijn Nijboer


Ik heb er veel aan gehad. Ik voelde me 's avonds toen ik naar huis reed een stukje rijker en het beeld erkt ook nu nog diep door. Ik ga er zeker meer maken, heerlijk om te doen.
Ook heel prettig zoals je de workshop geeft, rustig en alle ruimte voor het eigen proces.
- Sietske Dusseljee


Een leuke, ontspannen manier om weer eens goed bij jezelf stil te staan. Ik heb enorm genoten.
- Jolanda Otto

Meaningfull for me: talking so that you are done with the conscious. Then the unconscious can come through. That is where my real learning is. It feels very good.
- Searl Vetter, Life and leadership coach

Verrassend wat er uit het uitleggen (ik-ben-degene-die-proces) van de kaart kwam. Het geeft mij moed en kracht om door te gaan.
- José Bakker

Veel inspiratie opgedaan om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik heb inspiratie voor hoe ik dit zelf kan gaan gebruiken in mijn coaching. Ik vond het inspirerend.
- Gabriëlla Croiset

Leuk, prettig, boeiend en leuk om te doen in een groep mensen.
- Manja Abelmann

Afgelopen zondag nam ik deel aan een workshop Soulcollage® bij Lucy van Life Creations. In 1 woord geweldig. In meer woorden beschreef ik het als van leuk en gezellig naar mooi en transformerend. Het heeft me aan het huilen gebracht, zoveel kracht, vrijheid en liefde voelde ik. En het was het waard. Ik vond het een geweldige workshop.
- Kim Vermeer 

Het maken van de collages vond ik heerlijk. Ontspannen en ik heb geen druk ervaren. Daar was jij, Lucy heel duidelijk en faciliterend in. Plezierig!
Het proces was ongewoon en daardoor eerst wat spannend. Daarna boeiend om te merken wat er met mezelf gebeurde wanneer ik me mee liet nemen in mijn kaart. Ook bijzonder wat ik bij anderen zag. Kernachtig, verstild en krachtig.
Ik vond het verrassend en bijzonder! Ik heb genoten Ook vond ik het inspirerend om jou te ontmoeten Lucy! Je kunst, de manier waarop je in het leven staat. Mooi!!
- M vd M

Het Proces: was ik van onder de indruk, verliep heel mooi en voelde veilig. De betrokkenheid van iedereen voelde goed, en jouw aanwezigheid helemaal. Het Proces gaf onvermoede inzichten. Je rust, steun, en openhartigheid over jezelf, zij het heel bescheiden, was precies goed voor mij. Achteraf had ik het gevoel nog graag eens met je door willen te praten.
- K vd M


Voor mij was het de eerste keer dat ik de rouw rond het sterven van mijn zusje creatief kon verbeelden. k kon mijn handen en mijn harte gebruiken voor het maken van een kaart. e dagen erop heb ik vooral aan de kaart beleefd dat het inderdaad mijn eigen unieke proces en uiting daarvan is!
Het proces heeft me geraakt, het heeft me stil gemaakt van binnen. En ik ben aan het uitknippen en verzamelen van plaatjes gegaan.
- Cis Harmse

 Manou's Ochtends vroeg startte de workshop Soulcollage®. Het was een mooie dag en zonder verwachting liep ik naar de workshoptent. Even niet nadenken en praten maar gewoon lekker plakken en knippen. En hoe bijzonder is dat geworden. De uitleg van Lucy was kort maar helder en duidelijk. Bij uitkiezen van de plaatjes had ik nog geen idee wat het ging worden, maar het resultaat was geweldig. Na de knip en plak sessie gingen we in groepjes uiteen om te praten over je kaart. Al tijdens het creatieve proces waarin iedereen met zijn eigen kaart bezig was, heerste er een onuitgesproken sfeer van saamhorigheid, heel fijn!
Tijdens het praten over de kaart kwam de samenhang en de boodschap achter de kaart en wow dat had ik niet gedacht. In het zonnetje heb ik zoveel nieuwe inzichten opgedaan en oh ja momentjes ervaren. Vol trots liep ik met mijn kaart als aandenken het veld af.
Lucy, dank je wel daarvoor!
- Manou Burghout, Nieuw gezin coach

RedouanTijdens het natural networking festival kon ik deelnemen aan verschillende workshops die werden aangeboden. Ik had al een verlanglijst met workshops die ik wilde volgen. Voornamelijk uit de categorie ‘brain' omdat die me het meeste aanspraken.
Mijn vriendin wilde graag meedoen aan de workshop Soulcollage® van Lucy Schaaphok. Aangezien we ook een paar workshops samen wilden doen ben ik met haar meegegaan naar deze workshop. Ik had sinds de kleuterschool geen plaatjes meer geknipt en geplakt, dus het leek me een leuke, rustige, creatieve manier om de dag op te starten.
Na een korte uitleg mochten we drie afbeeldingen van een tafel uitzoeken om mee aan de gang te gaan. In één oogopslag zag ik de afbeeldingen liggen die ik ging gebruiken. Het knippen en plakken ging me snel af, ik zag het plaatje zoals het moest worden al in gedachten voor me en was als eerste klaar.
Even dacht ik dat het inderdaad leuk was om even de dag op te starten zonder te hoeven nadenken en lekker te knutselen met schaar en lijm. Mijn collage was precies geworden wat ik bij de drie losse afbeeldingen in gedachten had, het was goed gelukt.
Maar toen begon het pas...
In kleine groepjes moesten we vragen beantwoorden over wat de collage voor je betekende, wie je was in de collage, en nog veel meer. Tijdens het vertellen over de collage kwam mijn verhaal bijna als vanzelf en tijdens het vertellen was ik verbaasd over hoeveel er over mijzelf en de dingen die ik wil duidelijk werd voor mijzelf.
Met een eigen keuze voor workshops uit de categorie ‘brain' was ik heel blij dat ik mee ben gegaan naar de workshop Soulcollage® maken uit de categorie ‘soul'. Deze workshop heeft me meer in contact gebracht met mijn emoties en heeft me veel meer gebracht dan dat ik verwacht had. Lucy, bedankt voor alles dat je in een hele korte periode voor me hebt gedaan.
- Redouan Jacobs

Lees hier een ervaring beschreven in een blog

 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.