Wat is Damanhur?

 

Alles wat je wilt weten over een bezoek aan Damanhur 

Bekijk hier de uitzending over Damanhur in Lauren, op NPO3

 

Damanhur informatiemiddag

 

5 januari 2019 in Oosterbeek 

Meer info en aanmelden

 

Ga mee op reis naar Damanhur 

Meer informatie volgt nog


Een trailer over Damanhur:

 

   

Gemeenschap

Damanhur is een spirituele gemeenschap gevestigd aan de voet van de Italiaanse Alpen, ten noorden van Turijn. Opgericht in de begin jaren ´70 door een kleine groep visionaire individuen die droomden van een samenleving gebaseerd op optimisme en het geloof dat de mensen meesters van hun eigen lot zijn. Al meer dan 30 jaar worden mystici, kunstenaars, filosofen en wetenschappers aangetrokken tot deze unieke plaats en gezamenlijk hebben ze een wonderbaarlijke synthese van muziek, dans, kunst, filosofie, economie, sociale organisatie en spiritualiteit gecreëerd. 

Federatie

De federatie van Damanhur, opgezet in het begin van de jaren ’70, is nu een internationaal bekend centrum voor spiritueel, artistiek en sociaal onderzoek. Damanhur is een eco-samenleving, een federatie van gemeenschappen en eco-dorpen met een voortdurend ontwikkelende sociale en politieke structuur.

De mensen

De mensen in Damanhur hebben een unieke manier van leven die kunst, wetenschap, spiritualiteit en het dagelijkse leven op een bijzondere wijze combineert. Een onderdeel van hun filosofie is dat het leven een spel is dat leidt tot meer vreugde, schoonheid en harmonie.
Bezoekers zijn er meer dan welkom en voor hen is er een breed aanbod van workshops, kennis, talenten en inspiratie.

De Temples of Humankind

Damanhur staat bekend om de “Temples of Humankind”. Deze tempel wordt beschouwd als het achtste wereldwonder en is uitgehouwen uit een berg dat bestaat uit een zeldzaam mineraal. Het is een indrukwekkend kunstwerk, een driedimensionaal boek. Op deze plaats komen vier synchronische lijnen bij elkaar en daarom is het een van de meest krachtige en lichte plaatsen ter wereld. 

  

Ga mee op reis naar Damanhur

  


Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world.  Indeed, it is the only thing that ever has.
- Margaret Mead 
 

 

Mooie serie over Damanhur, deel 1 : Introduction

 

 

 

 

Nieuwsbrief aanmelden

Nieuwsbrief

Meld je aan! Boeiende artikelen en een gratis ebook.
Online trainingen

Online trainingen

Schrijf je nu in voor de online trainingen!
Lees mijn weblog

Lees mijn artikelen

Ik schrijf regelmatig nieuwe artikelen.